Biografie

Foto 4Volg Amse op Facebook– Instagram

Kevin Amse is een humorvolle podiumdichter die actuele met persoonlijke thema’s vermengt en daar diverse prijzen mee won in de huidige poëziewereld. Zo won hij de Belgische teamslam 2016, behaalde een derde plaats op het BE kampioenschap 2017 en mocht hij twee keer kalibreren op het EU kampioenschap poetry slam (2016 – 2017). In 2018 deed hij Het Laatste Woord op het één programma De Zevende Dag. Zijn gedichten werden o.a. gepubliceerd in het literaire tijdschrift Deus Ex Machina.

Amse deelde het podium o.a. met Buddy Wakefield, Typhoon, Akwasi, Wim Helsen en Carmien Michels. In 2017 was hij te horen op de eerste Belgische poetry slam langspeelplaat, die in beperkte oplage op vinyl verscheen.

Filosofie
In zijn teksten verbindt Amse actuele met persoonlijke thema’s. Ze zijn tegelijkertijd kritisch, dramatisch en humoristisch. Over poetry slam zelf zegt hij in een interview met Knack Online: “Ik heb het gevoel dat veel mensen niet tevreden zijn met de stand van zaken in de wereld en slammers vaak de vinger op de zere wonde leggen. Er hangt altijd iets revolutionairs en gemoedelijk rond een poetry slam avond. Een soort magie die je enkel snapt als je erbij bent geweest.”

Bibliografie
Brieven aan een Ex-Prins (2015), uitgeverij de Scriptomanen vzw

Discografie

  • Meenvoud – De keren dat je vergat te luisteren (2013), eigen beheer
  • Vinyl lp Rough & Tough Poetry Slam (2017) met twee teksten, Creatief Schrijven

Externe links

Advertenties